Loading

Alison's New App is now available on iOS and Android! Download Now

Koronavirus-Šta Trabais Znati

Ovaj besplatni onlajn kurs pokriva suštinske aspekte novog korona virusa

Publisher: Advance Learning
Ovaj besplatni onlajn kurs o novom koronavirusu fokusiran je na istoriju, prenošenje, simptome, moguće lečenje i potencijalnu prevenciju novog koronavirusa. Kao odgovor na širenje ovog novog korona virusa-Alison je, kao deo međunarodnog odgovora, kreirao ovaj besplatni kurs o osnovama onoga što treba da znate o korona virusu i njegovom poreklu i tome kako da se najbolje nosite sa pretnjom koju virus predstavlja vama, vašoj porodici i zajednici
Koronavirus-Šta Trabais Znati
  • Durée

    1.5-3 Heures
  • Students

    73
  • Accreditation

    CPD

Description

Modules

Résultats

Certification

View course modules

Description

Ovaj besplatni onlajn kurs o novom korona virusu fokusira se na istoriju, simptome, prenošenje i prevenciju virusa koji prethodno nije identifikovan kod ljudi. Korona virusi (CoV) su velika porodica virusa koji uzrokuju bolesti počev od obične prehlade pa sve do težih bolesti, kao što su Bliskoistočni respiratorni sindrom (MERS-CoV) i Teški akutni respiratorni sindrom (SARS-CoV). Koronavirusi su zoonotični, što znači da se prenose između životinja i ljudi.

Kurs će se baviti ozbiljnim posledicama koje épidémija virusa može izazvati po zdravlje zaraženih pojedinaca, kao i posledicama po zdravstvene resurse zajednica i država u kojima je épidémija prisutna. Uobičajeni znaci infekcije uključuju respiratorne simptome, temperaturu, kašalj, gubitak daha i otežano disanje. U težim slučajevima, infekcija može da izazove upalu pluća, težak akutni respiratorni sindrom, otkazivanje bubrega, pa čak i smrt.

Ovaj kurs je jedinstvena inicijativa, koja se zasniva na informacijama Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Ženevi, Švajcarska, kao i CDC-a (Centra za kontrolu bolesti, SAD). Kurs je deo inovativne inicijative obrazovne platforme Alison za razvoj brzoreagujućeg sistema globalne sertifikacije znanja za borbu protiv pandemijske bolesti. Ovaj besplatni kurs će se ažurirati mjesečno. Kako bi se podstakla svest o znanju i razumevanju virusa i pretnje koju on predstavlja, Alison je ovaj besplatan PDF sertifikacioni kurs učinio dostupnim širom sveta. Pohađanjem ovog kursa, dobićete najnovije informacije o tome kako da se najbolje nosite sa pretnjom koju novi koronavirus predstavlja za vas i druge. Zato, čemu čekati? Započnite kurs već danas i za 1-2 sata steći ćete znanje koje koje će vam pomoći da zaštitite sebe, svoju porodicu i zajednicu od zaraze i prenošenja novog koronavirusa.

Démarrer le cours maintenant

Careers