Loading

Alison's New App is now available on iOS and Android! Download Now

Coronavirusi-Çfarë duhet të dini

Ky kurs online falas mbulon aspektet themelore të coronavirusit Covid-19

Publisher: Advance Learning
Ky kurs online falas mbi coronavirusin e ri (Covid-19) fokusohet mbi historikun, transmetimin, sicollat at mundshem dhe parandalimin e mundshem te coronavirusit te ri. Si pjese e reagimit nderkombetar, Alison ka krijuar kete kurs online falas mbi ate çfare duhet te dine njerezit rreth coronavirusit te ri, origjinen e tij, dhe si duhet te ruhen ndaj ekspozimit te tij per veten, familjen dhe komunitetin.
Coronavirusi-Çfarë duhet të dini
  • Duración

    1.5-3 Horas
  • Students

    83
  • Accreditation

    CPD

Descripción

Modules

Resultados

Certificación

Ver los módulos del curso

Description

Ky kurs falas online mbi coronavirusin e ri perqendrohet ne historine, simisherat, transmetimin dhe parandalimin e virusit qe nuk ishte identifikuar me pare te njerezit. Coronaviruset (CoV) jane nje familje e madhe e viruseve qe shkaktojne semundje Duke filluar nga ftohja e zakonshme deri te semundjet me te renda, siç jane Sindroma e frymemarrjes ne Lindjen e Mesme (MERS-CoV) dhe Sindroma e Rende Akute Respiratore (SARS-CoV). Coronaviruset jane zoonotike, qe do te thote se ato transmetohen midis kafsheve dhe njerezve.

Kursi do te diskutoje se si nje shperthim i virusit mund te sjelle pasoja te renda per shendetin e individeve qe jane te infektuar prej tij, dhe pasoja per burimet shendetesore te komuniteteve dhe vendeve ku ndodh shperthimi. Shenjat e zakonshme te infeksionit perfshijne sitivera a respiratore, ethe, kolle, mos mmbushje me fryme dhe veshtiresi ne frymemarrje. Ne raste me te renda, infeksioni mund te shkaktoje pneumoni, sindrome te rende akute te frymemarrjes, mosfunksionim te veshkave deri dhe vdekje.

Kursi eshte nje iniciative unike, e cila bazohet ne informacionin e dhene nga Organizata Boterore e Shendetit (OBSH), Gjeneve, Zvicer dhe CDC (Qendra e Kontrollit te Semundjeve, SHBA). Ky kurs eshte pjese e nje iniciative inovative e Alison per te zhviluar nje reagim te shpejte te sistemit te certifikimit te te mesuarit global per te luftuar semundjen pandemike. Ky kurs falas do te azhurnohet çdo muaj. Per te inkurajuar ndergjegjesimin mbi njourite dhe te kuptuarit ne lidhje me virusin dhe kercenimin e tij, Alison gjithashtu ka bere kursin e çertifikimit PDF falas ne te gjithe boten. Duke marre kete kurs, ju mund te perditesoheni se si te veproni ne menyren me te mire kercenimin qe coranavirusi i ri ju paraqet ju dhe te tjereve. Pra, pse te prisni? Filloni kursin sot dhe ne 1-2 ore do te keni fituar njohuri per t' ju ndihmuar te mbroni veten, familjen dhe komunitetin tuaj nga marrja dhe transmetimi i coronavirusit te ri.

Inicio Curso Ahora

Careers