Loading

Alison's New App is now available on iOS and Android! Download Now

Coronavirus - Apa yang anda perlu tahu

Kursus dalam talian percuma ini meliputi aspek penting coronavirus novel

Publisher: Advance Learning
Kursus dalam talian percuma ini mengenai coronavirus novel memberi tumpuan kepada sejarah, penghantaran (penyebaran), gejala, rawatan yang mungkin dan pencegahan potensi. Sebagai tindakan terhadap penyebaran coronavirus baru ini - Alison, sebagai sebahagian daripada respon antarabangsa telah menyediakan kursus percuma asas mengenai apa yang perlu diketahui oleh orang ramai mengenai coronavirus, latar belakangnya, cara terbaik menghadapi ancaman y
Coronavirus - Apa yang anda perlu tahu
  • Duration

    1.5-3 Hours
  • Students

    131
  • Accreditation

    CPD

Description

Modules

Outcome

Certification

View course modules

Description

Kursus dalam talian percuma mengenai coronavirus novel ini memberi tumpuan kepada sejarah, gejala, penghantaran dan pencegahan virus yang belum pernah dikenal pasti oleh manusia. Coronaviruses (CoV) adalah keluarga besar virus yang menyebabkan penyakit dari selesema biasa kepada penyakit yang lebih teruk, seperti Sindrom Pernafasan Timur Tengah (MERS-CoV) dan Sindrom Pernafasan Akut Teruk (SARS-CoV). Coronaviruses adalah zoonotik, bermakna mereka dihantar antara haiwan dan manusia.

Kursus ini akan membincangkan bagaimana suatu wabak virus boleh menyebabkan akibat yang serius kepada kesihatan individu yang dijangkiti olehnya, dan akibatnya kepada sumber kesihatan komuniti dan negara-negara di mana wabak itu berlaku. Tanda-tanda jangkitan biasa termasuk gejala pernafasan, demam, batuk, sesak nafas dan kesukaran bernafas. Dalam kes yang lebih teruk, jangkitan boleh menyebabkan radang paru-paru, sindrom pernafasan akut yang teruk, kegagalan buah pinggang dan juga kematian.

Kursus ini merupakan inisiatif yang unik, berdasarkan maklumat yang diberikan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), Geneva, Switzerland, dan CDC (Pusat Penyakit Penyakit, Amerika Syarikat). Kursus ini adalah sebahagian daripada inisiatif Alison yang inovatif untuk menyediakan sistem persijilan pembelajaran global yang pantas untuk memerangi penyakit pandemik. Kursus percuma ini akan dikemas kini setiap bulan. Untuk menggalakkan kesedaran dan pemahaman pengetahuan tentang virus dan ancamannya, Alison juga telah membuat kursus Pensijilan PDF tersedia secara percuma di seluruh dunia. Dengan mengambil kursus ini, anda boleh memastikan diri anda dikemaskini mengenai cara terbaik untuk menangi ancaman coroanvirus novel daripada anda dan orang lain. Jadi, kenapa tunggu? Mulakan kursus hari ini dan dalam masa 1-2 jam, anda akan mendapat pengetahuan untuk membantu melindungi anda, keluarga anda dan masyarakat anda dari mengontrak dan menghantar coronavirus novel.

Start Course Now

Careers